3/9/11

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Αγαπητέ διαβάτη του διαδικτύου,
Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από μια αιθεροβάμονα ψυχή με την ευγενική φιλοδοξία να σωθούν τα ζώα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για διάφορους λόγους, από τον πόνο και την αιχμαλωσία, διαδίδοντας την πραγματικότητά τους, αλλά κατ’ επέκταση κι η ανθρωπότητα η ίδια από τις συνέπειες του πόνου αυτού που προκαλεί στα ανυπεράσπιστα θύματά της, που είναι η υγεία τους, σωματική, ψυχική και πνευματική.

Πολλοί φωτισμένοι δάσκαλοι, μεταξύ των οποίων ο Πυθαγόρας, ο Πλάτων, ο Άιβανχώφ, ο Γκάντι, όχι μόνο διδάσκουν την αποφυγή του κρέατος αλλά κάνουν και συσχετισμό μεταξύ του πόνου στην ανθρωπότητα κι αυτού των άκακων αθώων ζώων που τους τον προκαλούμε, αλλά και πνευματικοί ταγοί, όπως ο Λ. Τολστόι, ο Μπέρναρντ Σω κ.ά.
Πέραν βέβαια των ασθενειών που προέρχονται από τη κατανάλωσή τους.
http://www.diatrofognosia.gr/resources/Article2.pdf )

Οι πρώτοι χριστιανοί δεν έτρωγαν κρέας. Αυτό τεκμηριώνεται και από τις δημοσιευμένες στο διαδίκτυο επιστολές του Πορφύριου και του Ιουλιανού του Παραβάτη «κατά χριστιανών» που τους κατηγορούσαν πως δεν θυσίαζαν στους θεούς λόγω του ότι δεν έτρωγαν ζώα:
Εδώ: http://www.pare-dose.net/?p=3638
και εδώ: http://www.pare-dose.net/?p=3590

Ακόμη και μέχρι την εποχή των πατέρων της χριστιανικής εκκλησίας υπήρχαν χριστιανοί που δεν έτρωγαν κρέας όπου υπάρχουν γραπτά τους που εξαίρουν την νηστεία, ή καταδικάζουν την κρεοφαγία. πχ εδώ:
http://www.oodegr.com/oode/orthod/praktikes/nistia2.htm
όπου ο Μ. Βασίλειος λέγει πως το "δεν θα φάγετε" (από το δένδρο) είναι νομοθεσία θεική νηστείας και εγκρατείας, εννοώντας πως η πτώση μας προήλθε και από την κρεοφαγία. Κατόπιν επετράπη η κρεοφαγία για να ξεχωρίζουν οι ορθόδοξοι από τους αιρετικούς
http://olympia.gr/2009/12/19/christ-and-meat/

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΡΕΤΩΝ.

Αλλά κι αργότερα ο Άγ. Φραγκίσκος και το τάγμα του διέδωσαν την αλήθεια αυτή, που και σήμερα τηρείται από τους φραγκισκανούς, αλλά και εδώ σε μας, στην ορθοδοξία στο Άγ. Όρος, που ακόμα είθισται να τηρούνται παραδόσεις της χριστιανικής διδασκαλίας για την αγνότητα του σώματος, της ψυχής και του νου, που χωρίς αυτήν δεν γίνεται να επικοινωνήσουμε με το θείο…. αλλά και να έχουμε την οποιαδήποτε εξέλιξη σαν φυλή των ανθρώπων, θα πρόσθετα… Όχι μόνο οι αρχαίοι μας σοφοί, όχι μόνο η πρωταρχική χριστιανική διδασκαλία, αλλά κι άλλες θρησκείες και φιλοσοφίες το διδάσκουν αυτό. Αυτά για την ιστορία της χορτοφαγίας...

Ένα ντοκουμέντο, το Earthlings http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470
αρκεί για κάποιον ευαίσθητο αναζητητή να πεισθεί για χορτοφαγία.
Ελπίζω να βρίσκονται νέοι που θα ευαισθητοποιούνται ώστε να μειωθεί αυτός ο πόνος.
«Γίνε εσύ η αλλαγή που θα οραματιζόσουν για τον κόσμο» έλεγε ο Γκάντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: